PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie LMFAO

woensdag 9 mei 2012Vorst Nationaal Brussel

LMFAO

LMFAO zal nog lang bekend staan als zij die hun volk leerden shufflen. Het Amerikaans duo bestaat uit rappers en dj’s Redfoo, te herkennen aan zijn massief afrokapsel, en SkyBlu. In een uitverkocht Vorst Nationaal kon SkyBlu er net zoals in de AB in februari helaas niet bij zijn wegens een zware hernia zodat Redfoo (Stefan Kendal Gordy) de klus alleen moest klaren. Samen met zijn Partyrock-crew bleek dat echter geen enkel probleem te zijn. LMFAO kwam, zag en overwon. 

Het publiek was al van ver hoorbaar en bleek er helemaal klaar voor te zijn. Wanneer even na negen de lichten doven, gaan de decibelmeters door het geschreeuw alleen al volledig in het rood. We zien de intro van ‘Rock The Beat II’ afgebeeld op het LED-scherm dat achter het hoofdpodium hangt, terwijl enkele heren gekleed in fel oplichtende fluopakjes een prima choreografie uitvoeren op het monsterlijke Ibiza-gedreun. Het opeengepakte middenplein had maar één keuze, stak de handen in de lucht en zou ze daar voor het komende anderhalf uur makkelijkheidshalve laten. Ook bij ‘Sorry For Party Rocking’ gebeurde hetzelfde op de tribunes zodat de zitplaatsen al snel niet meer nodig bleken. 

Het zou een dolle woensdagavond worden waar elk moment wel iets viel te zien. Kosten noch moeite waren gespaard om de party compleet te maken, al werd het bij momenten bijna lachwekkend. Een opblaasbare zebra mocht deel uitmaken van het constante feest op het podium, terwijl een palmboom dan weer de sfeer moest creëren bij ‘I’m in Miami Bitch’. Veel had Redfoo niet nodig om Vorst in vuur en vlam te zetten, we voelden de tribunes bijna mee bewegen bij knallers als ‘Gettin’ over You’ terwijl we ondertussen enkele hilarische choreografieën konden bekijken van de achtergronddansers. Veel aandacht was ook besteed aan de kledij van de ganse crew: strakke pakjes passeerden de revue bij ‘Put That A$$ To Work’, terwijl modegoeroe’s minstens het hoofd hadden geschud bij de talrijke zebraleggings en foute t-shirts. 

Het publiek stond ondertussen met volle teugen te genieten van alle gekkigheid en reageerde op elk gebaar met gespring en getier. Wanneer het na afsluiter ‘Shots’ even donker wordt, is het gekrijs niet van de lucht. De apotheose krijgen we dan ook in een bisronde van maar liefst een halfuur. Tijdens knaller ‘Party Rock Anthem’ wordt er geshuffled tot op de tribunes, waarna Redfoo en zijn gevolg het publiek nat spuiten tijdens ‘Champagne Showers’. De eerste tonen van ‘Sexy And I Know It’ zorgen opnieuw voor vonken, wat alleen maar voor nog meer vuurwerk zorgt wanneer de ganse crew vrolijk uit de kleren gaat. 

Na ettelijke vakkundige reprises kondigt Redfoo aan het feestje te gaan verder zetten in de Carré. Met LMFAO is in elk geval de pret verzekerd. U bent bij deze gewaarschuwd voor Suikerrock. 

< Catherine Gysels > 

De setlist: 

  1. Rock The Beat ll
  2. Sorry For Party Rocking
  3. Get Crazy
  4. Take It To the Hole
  5. Put That A$$ To Work
  6. I‘m in Miami Bitch
  7. Gettin‘ Over You (David Guetta cover)
  8. Boom Boom Pow (Black Eyed Peas Cover)
  9. Shooting Star (David Rush Cover)
  10. Reminds Me of You
  11. I Am Not a Whore
  12. One Day
  13. Yes
  14. Shots

 

15. Party Rock Anthem

16. Champagne Showers

 

17. Sexy and I Know It

18. Party Rock Anthem (Reprise)

19. Sexy and I Know It (Reprise)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter